TORKOV TROJČEK

SLEMENOVA ŠPIČKA

Lep in sončen torkov dan je bil kot nalašč za potep v hribe. Kot šoferki se mi ni problem odpeljat kam daleč, pa vendar, če se že odpeljemo tako daleč stran, je edino pravilno, da dan dobro izkoristimo. 😉

Prvotni plan je bil precej bolj okrnjen in “na izi”, ampak kot nama je v navadi, si vedno spreminjava in obogativa dan. Po dopoldanski kavici v Kranjski gori, kjer sva imeli lep pogled na gore, se odločiva, da se podava na Slemenovo Špičko.

Z avtom sva se podali po precej ovinkasti in strmi cesti na prelaz Vršič. Tam sva parkirala, se preoblekli in podali proti Špički. Kot za navaden jesenski torek, je bilo zelo veliko ljudi. Verjetno smo bili vsi z istim ciljem, izkoristiti lepe tople in sončne dni. Pot je zelo enostavna, tudi nič kaj dosti strma ni. Idealna za nedeljski izlet.

Pod vrhom Špičke se nahaja lepa, z macesni obdana jasa, ki so v teh dneh obarvani v živahne jesenske barve, prav oči si lahko spočiješ.

Na vrhu pa prekrasen razgled na gore, božansko 🤩.

TAMAR

Ker še nikoli nisem obiskala doline Tamar, ki jo vsi občudujejo in hvalijo, sva se odločili, da jo obiščeva kar sproti. Namesto, da se vračava na izhodiščno točko, sva se podali kar v dolino.

Pot je malo bolj zahtevna in ne tako lepa, kot je tista po kateri sva prišli. Ni nobenega vzpona, samo spust. Treba pa je preskakovati kamenje in se spustiti po grušču. Pot očitno ni tako obiskana ali pa sva imeli res srečo, saj sva bili sami. Počasi se daleč pride in tako sva tudi midve prišli do koče.

Čas za malico in čajček in gasa naprej, saj naju je čakala še glavna točka izleta, ferata.

FERATA HVADNIK

Ker sem si ravno kupila samovarovalni komplet, sem ga seveda morala preizkusiti. Ker se zadnje časa spopadam s strahom pred višino, delam vse kar lahko, da gre stran. 😀 Ker pa sva imeli spremstvo izkušenega gorskega reševalca, je bilo vse veliko lažje. 😎

Ferata Hvadnik ne spada med zelo zahtevne. V mislih sem imela veliko bolj naporno različico.  Je pa izziv, ko vidiš razne prepreke in zajle, kako najbolje izpeljat zadevo.  Sploh prehod čez vodo preko zajle, je bil zelo zanimiv. 

Saj veste kako pravijo, “strah je votel, okrog ga pa nič ni”. Komaj čakam, da se naslednjič podam na kakšno bolj zahtevno ferato.🤭

Super torkov trojček se je končal več kot odlično, z večerjo in odličnim spancem. 😉

Ker slike povedo več kot tisoč besed, si jih le oglejte. 

Do naslednjič…

Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.

Objavil soferka

Vsakdanja punca z nevsakdanjim poklicem :). Busdriver from Slovenia :)

Komentiraj